sobota, 31 października 2015

Kolorowa sałatka z dynią i buraczkiem

Kolejna kolorowa sałatka w moim wykonaniu. Słodkie pieczone warzywa - buraczek i dynia w zestawieniu z lekko ostrą rukolą i nasturcją. Bardzo fajne zestawienie smakowe.

składniki:

2 garście rukoli
250 g pieczonej dyni
1 pieczony buraczek czerwony (200g)
50 g fety
1 garść ziaren słonecznika
zioła włoskie
olej arachidowy do skropienia
3-4 kwiaty nasturcji

Składniki na 2 porcje sałatki. Na talerzach ułożyć rukolę. Pieczoną dynię pokroić w dużą kostkę. Czerwony buraczek obrać i również pokroić w dużą kostkę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Pokrojone warzywa ułożyć na rukoli. Posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem feta. Całość oprószyć ziołami włoskimi i skropić olejem arachidowym. Przybrać kwiatkami nasturcji i podawać. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz