piątek, 27 marca 2015

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pyszne i proste smarowidło na kanapkę, wystarczą tylko jajka i odrobina majonezu. Ten przepis jest takim podstawowym i można go urozmaicać różnymi dodatkami. Polecam np. z dodatkiem tuńczyka albo z dodatkiem twarogu lub z awokado.

składniki:

8-10 jajek
2-3 łyżki majonezu, u mnie Kielecki
posiekany szczypiorek
czarny pieprz do smaku

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub też drobno pokroić. Dodać posiekany szczypiorek oraz majonez i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pastę podawać z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi. Ja swoje kanapeczki zrobiłam z extra cienkich wafelków kukurydzianych GoodFood.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz