czwartek, 2 stycznia 2014

Kurczak duszony z orzechami nerkowca

Dziś kurczak w towarzystwie nerkowców. Danie fajnie smakuje a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilkę. Orzechowy posmak podkreśla sos sojowy.




składniki:

600 g piersi  kurczaka
4 ząbki czosnku
1 cebula 
250 g orzechów nerkowca
3-4 łyżki sosu sojowego
3-4 łyżki sosu słodko-pikantnego chili
olej do smażenia

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać drobno posiekany czosnek, orzechy nerkowca oraz mięso pokrojone w kostkę.Wszystko razem smażyć. Gdy mięso zmieni kolor dodać sos sojowy i sos chili. Jeśli trzeba podlać odrobinką wody. Dusić ok 5 minut. Podawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz