wtorek, 19 listopada 2013

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką

Dziś na śniadanko pyszna pasta z wędzonej makrelki. Rybę rozdrabniam a cebulę i jajka drobno kroję bo tak lubię ale można też wszystkie składniki zmiksować aby uzyskać gładką konsystencję. Do pasty można dodać też kiszonego ogórka zamiast jajek lub jeszcze jako dodatkowy składnik.



składniki:

1 makrela wędzona
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula 
2 łyżki majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego lub keczupu
pieprz, sól do smaku

Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem. Jajka i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać dokładnie, doprawić solą i pieprzem i znowu dokładnie wymieszać. Podawać z ulubionym pieczywem.



3 komentarze:

  1. Spróbuj dodać do niej jeszcze dwa średnie, twarde kiszone ogórki pokrojone w kosteczkę i jedną łyżkę majonezu zastąpić łyżką musztardy. Prima sort :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za radę na napewno spróbuje z tymi dodatkami, przy tej paście można różnie kombinować i dodawać różne dodatki a i tak zawsze będzie pysznie :)

      Usuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń