poniedziałek, 16 września 2013

Sałatka ze szpinakiem i grillowanymi warzywami w sosie jogurtowym

Zapraszam już na ostatni przepis na konkurs „Twój sposób na imprezę” z udziałem sosu francuskiego Prymat.

składniki:

2 garście świeżego szpinaku
1 papryka
1 mała cukinia
30 pomidorków koktajlowych
20 kulek małych mozzarelli
sos sałatkowy francuski Prymat
6 łyżek jogurtu
dodatkowo jeśli ktoś lubi garść czarnych oliwek
odrobina oleju do skropienia warzyw

Paprykę przekroić na pół i oczyścić z nasion. Cukinię pokroić w plastry. Pokrojone warzywa skropić odrobiną oleju i ugrillować, wystudzić. Sos sałatkowy dokładnie wymieszać z jogurtem i odstawić. Do miski wrzucić szpinak, dodać pokrojoną na małe kawałki ugrillowaną paprykę i cukinię. Dodać kulki mozzarelli, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz oliwki ( ja oliwek nie lubię  ale mój mężuś lubi dlatego też zrobiłam dwie porcje jedną z oliwkami a drugą bez). Wszystko wymieszać, dodać sos jogurtowy i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć na talerze i podawać. Sałatka jest bardzo smakowita, może być również dodatkiem do grillowanego kurczaka.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz